За хората и кучетата – в защита на живота

За хората и кучетата – в защита на живота

След множеството трагични инциденти на хора, нахапани от бездомни кучета, (най-често изоставени от своите стопани) обществото се раздели на две. Едната част бе настроена радикално за справяне с проблема, докато другата част застана на позиция в защита на безстопанствените кучета.

Погледнато отстрани, всяка група има своите основания да ги отстоява и претендира като най-правилната позиция.

Проблемът обаче се крие в неспазване на законите на страната и в крадливото отношение на общинарите към отпуснатите средства за изграждане на приюти, кастрация, лечение и ликвидация на безнадеждно болни и крайно агресивни кучета.

Докато не се промени и спази законът за притежание на куче като домашен любимец и не се приложат тежки санкции за стопаните, нарушили закона за задължителна регистрация, придружени с плащането на регламентирани такси и ваксинации - само ще се налива от пусто в празно...

Апелът ми с този пост е да защитим Живота във всичките му форми и проявления, като принудим институциите да си свършат работата, както и да дадат пълен отчет за изразходваните средства, които освен за обогатяване на някои престъпни лица за друго не са послужили.

За това апелът ми към двете групи е да се обединят в ЗАЩИТА НА ЖИВОТА - най-висшето благо за хора и животни. Обратното – РАЗЕДИНЕНИЕТО само ще налива вода в мелницата на крадливи общинари и политици!

Дано този път разумът да надделе над дребнавите страсти!

П.П. Добре е да се знае, че средствата за приюти на кучета в България се дават по програми от ЕС, а не от бюджета на страната. Затова е редно да попитаме къде се дянаха парите, в кои джобове потънаха и къде, по дяволите, е контролът на общините и институциите.

Вместо да се карате помежду си - потърсете сметка на общинари и политици!

*Публикувано в блога на Денчев

Споделяне

Още от Анализи и Коментари

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?