За какво е виновен Шаламанов?*

Огнян Минчев

За какво е виновен Шаламанов? За това, че формулира гласно и от името на овластена институция една истина, която е известна на всички.

Москва изнудва България с грижливо охранявания руски енергиен монопол, получава свръхпечалби от десетки милиарди през последните 20 години и заделя част от тях за масирано корумпиране на българските политици, олигарси и медии в отпор на европейския и атлантическия избор на страната ни.

Български правителства са сваляни с режисирани преврати, организирани през арогантни медийни публични кампании, организирани протести и провокационни оперативни мероприятия като утрояване на сметките за електричество в началото на 2013 г.

Официозни руски медии разпространяват филми и публикации за "краха" на българското европейско членство - прехвърляйки върху Европа резултатите от действията на руската пета колона в управлението на България.

За какво е виновен Шаламанов - че предложи умерена и коректна формулировка на всичко това като заплаха за сигурността на България?

Ами заплаха е - нещо повече, българската държава е на санитарния минимум на своето съществуване вследствие на организираната враждебност на Москва срещу суверенното съществуване на България.

И още нещо - ако Близнашки не е съгласен с позицията на президента Плевнелиев по въпроса, достойната позиция би била оттегляне - оставка. Служебното правителство е правителство на президента.

*Текстът от Фейсбук профила на политолога Огнян Минчев по повод проектодокументът на военното министерство, в който руската политиката по отношение на украинската криза се разглежда като заплаха за сигурността на България и западните ѝ съюзници, и реакцията на служебния премиер, разпореди текстът да бъде свален от сайта на Министерството на отбраната.

Споделяне

Още по темата

Още от България