За мен и ГЕРБ гарантирам, че не сме взели пари от Паришев, но на местно ниво – не

За мен и ГЕРБ гарантирам, че не сме взели пари от Паришев, но на местно ниво – не
Премиерът Бойко Борисов отрече свиленградският бизнесмен Павлин Паришев, известен като "министър на веселието" в митничарското село край язовир "Ивайловград", да е спонсорирал ГЕРБ на изборите, но не е много сигурен в това. Информацията, че Паришев е “помагал“ на ГЕРБ на местните и парламентарните избори се появи във в. “Хасковска Марица“ след като от НАП заснеха от въздуха вилите край язовира.

“Аз не ги познавам тези хора, така че на местно ниво какво са правили... Съмнявам се, но не мога да бъда категоричен. Аз съм категоричен, че аз и ГЕРБ не са спонсорирани от тях. Но дали на местно ниво някой не се е подвел или нещо да не са направили, затова има неща, в които съм категоричен и неща, които не знам“, обясни пред БНТ в четвъртък Борисов.

Попитан дали, ако все пак партията е получила пари от такъв човек, би ги върнала, Борисов заяви: “Не съм получавал пари и няма какво да връщаме. А факт е, и аз ви предлагам да гледате фактите, а не да четете какво пише в хасковски медии, факт е, че ние направихме проверката и факт е, че в момента вървят процедури и вече е обезлюдено това село. И ще стигнем до край. Кой какви пари е давал или си е мислел, че дава, това мен лично изобщо не ме интересува“.

“В 2006 година в Хасково, когато съм отишъл, съм дал сигурно около 1000 автографа. И си спомням, залата беше препълнена и отвън и отвътре с хора“, разказа още Борисов.

На въпросната сбирка през 2006 година присъства и свиленградският бизнесмен Павлин Паришев, заедно с четиримата си охранители.

“Крупният предприемач е бивш зам.-шеф на “Пътни такси и разрешителни”. В последните 10-ина години той се занимава с частен бизнес. Собственик е на луксозен хотелски комплекс, има интереси в петролната сфера и транспорта, разказаха местните“, пише в. “Хасковска Марица“.

“Министърът на веселбата, както е известен Паришев сред приятелите си, е един от спонсорите на ГЕРБ. В предишни години той бе помагал и на други партии. Близостта му с партията датира още от самото ѝ учредяване. През 2006 г. Павлин Паришев посрещна бъдещия премиер Бойко Борисов в Хасково. Тогава компания му правеше брат му Николай и шефката на несъществуващата вече служба “Пътни такси и разрешителни” Славея Панайотова. На местните избори Паришев твърдо декларира подкрепата си за ГЕРБ. В резултат на това партията стана първа политическа сила в Свиленград. Историята се повтори и на парламентарния вот миналата година, когато отново той бе един от спонсорите и радетели на идеята ГЕРБ“, пише още регионалното издание.

Във в. “Хасково новини“ пък местният актьор Стефан Цирков разказва за сбирката от 2006 година: “Зад мен седеше Павлин Паришев – Парко. На трибуната – Бойко Борисов говори. По онова време Бойко сричаше. Политическата му риторика не бе толкова обиграна. По едно време обаче стана дума за пари. И Бойко протегна ръка, посочи фигурата зад мен и каза: "Парко е човекът с парите". След тези думи и на най-непросветените в залата им светна, че Бойко и Парко се познават“.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?