За още шест влака може да се купуват онлайн билети

Пътуващите между София и Благоевград, София и Варна и Пловдив и Варна вече ще могат да си купуват онлайн билети за шест бързи влака, съобщиха от БДЖ във вторник.

Така влаковете, за които може да се купуват билети през интернет, стават 18.

Включените в системата нови влакове тръгват от София за Благоевград в 7 часа, а в обратната посока – в 16.10 часа, от София за Варна в 10.28 ч. и наопаки – в 11.05 ч. Другите два влака са тръгващият от Пловдив за Варна в 7.18 ч. и от Варна за Пловдив – в 15.50 ч.

От стартирането на системата на 20 декември 2013 г. до момента в нея са регистрирани близо 19 500 потребители, съобщават от БДЖ. Продадените онлайн билети са 6 900, като 4 000 от тях са за пътуване с новите спални вагони.

Онлайн билетите за влака може да се купят от официалната интернет страница на БДЖ www.bdz.bg , както и на специален електронен адрес – http://bdz.transportinfo.bg, като се плащат по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти.

Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Закупените електронни билети са поименни с цел гарантиране на уникалността им, като към всеки от тях се генерира индивидуален Aztec код за потвърждение на данните. По време на пътуването, разпечатаният превозен документ се валидира от кондуктор с PDA устройство, чрез сканиране на генерирания Aztec код.

Ако пък билетът се купи през таблет или смартфон не се налага и разпечатване на билета, асе валидира от кондуктора директно от мобилното устройство.

Споделяне

Още от Бизнес