За пръв път от 15 години "Миднайт ойл" се събират за турне

За пръв път от 15 години "Миднайт ойл" се събират за турне

Всички петима членове на култовата австралийска ню уейв банда "Миднайт ойл" ще се съберат за турне през 2017 г. за пръв път от последния им тур през 2002 г., съобщи групата на официалния си сайт.

В информацията се посочва, че все още не е ясно нито точно кога и къде ще е турнето, но се очаква то да е в Австралия и в други страни. Бандата ще съобщи по-късно подробности, а междувременно нейните членове продължават да работят по собствените си проекти.

Вокалистът Питър Гарет, който е емблема на групата с голата си глава и специфичния си глас и който бе за известно време министър на екологията на Австралия, се е върнал към музикалната си кариера и записва първия си солов албум, става ясно от сайта на "Миднайт ойл". Това, че Гарет създава нови песни е породило спекулации за нов албум на бандата, но тъй като те са били по-лични, решението е той да ги реализира като свой проект.

Барабанистът и текстописец Роб Хърст продължава работата си с "The Backsliders", чийто нов албум току що е бил записан. Миналата година Хърст създаде гаражен поп-рок проект с музиканта от Бризбейн Шон Сенет, работи и с други музиканти.

Китаристът и композитор Джим Могини продължава музикалните експерименти със своя "Electric Guitar Orchestra". Отделно той пише песни за различни изпълнители и се изявява с Australian Chamber Orchestra.

Отделно двамата и китаристът Мартин Ротси имат проект "The Break" и помагат на Питър Гарет в записите на соловия му албум.

Басистът Боунс Хилмън се премести през 2007 г. в САЩ, където активно се изявява на концертната сцена с канадския изпълнител Матю Гуд и други музиканти, но очевидно ще се присъедини към колегите си за бъдещия тур.

В замяна на търпението на феновете си, групата им предлага да се абонират за тяхната мейл листа и да получат възможност безплатно да свалят едно от последните им участия заедно, подгрявайки концерт в Канбера през 2009 г.

"Следващата година искаме да направим точно такива гигове и се надяваме да ви видим там. Поздрави - Боунс, Джим, Мартин, Питър и Роб", завършва съобщението на групата.

Споделяне

Още от Общество

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?