За пръв път у нас ще се учи магистратура по блокчейн

За пръв път у нас ще се учи магистратура по блокчейн

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) започна да приема за пръв път у нас кандидате да завършат магистърска програма в сферата на блокчейн технологиите, съобщиха от учебното заведение в понеделник.

Новата магистърска програма няма да изисква предишен опит в областта на програмирането. Тя е с бизнес насоченост и ще създава специалисти в актуалната и перспективна област на внедряването, консултирането, продажбата и стратегическото управление на блокчейн – една от най-значимите за развитието на света технологии, която стана разпознаваема за широката аудитория най-вече около навлизането на криптовалутите.

Магистърската програма "Бизнес и дигитална трансформация – блокчейн иновации“ е разработена в партньорство с водещите технологични компании "Софтуер Груп" и "Булпрос Консултинг". Частната образователна институция има дългогодишна традиция за подготовка на висококвалифицирани кадри за българския и световен пазар, като осъществява част от образователно-квалификационните степени съвместно с университета в Шефилд и в партньорство с Института за предприемачи на Сиско, Българската мрежа, Saatchi & Saatchi, Медийна академия „Българион“ и ERP Academy. Университетът притежава и международна акредитация от Британската акредитационна комисия за качеството на учебния процес, преподавателския състав и материалната база.

"Блокчейн е една от най-новите технологии, които дават сериозна заявка да променят света такъв, какъвто го познаваме. Преди да навлезем в "дълбоките води“ обаче, ще се запознаем с историята на блокчейн технологията и нейното развитие. Студентите ни ще разберат как е устроена, как функционира и какви са основните характеристики, които я правят толкова интересна и значима. Блокчейн е явление, което ще окаже влияние върху всички сектори – от банковия до здравния, през музиката, чак до маркетинга. Специалисти, които познават добре материята вече са изключително търсени от бизнеса и имат възможност за голямо професионално развитие, както и много високо заплащане“, посочват от ВУЗФ.

Сред лекторите са Николай Живанкин, Радой Стоянов, Александър Захариев и Ангел Парасков –специалисти с дългогодишен опит в сферата на технологиите, финансите и бизнеса.

По време на обучението си студентите ще изучават основите на блокчейн технологията, крипто-портфейлите, криптовалутите, крипто-борсите, умните договори (Smart Contracts) и иновациите в контекста на блокчейн технологията. В един от курсовете ще бъде засегната и темата за финансирането на крипто-проект чрез един от най-иновативните методи за събиране на средства Initial Coin Offering (ICO). В специализирания курс ще се разгледат стъпките, които са необходими за организиране на ICO, технологиите и процесите, на които се базира, факторите за неговия успех, както и практическа разработка на ICO проект.

Споделяне

Още от Бизнес