За пръв път у нас смартфонът става дигитален портфейл

Кредитната карта на А1

А1 става първият телеком в България, който предлага финансовите услуги дигитален портфейл и кредитна карта на своите клиенти. Така смартфонът става средство за мобилно разплащане, а потребителите на компанията ще получат достъп до заеми на преференциални лихви и възможност за теглене на пари без такси в страната и в чужбина.

Мобилните финансови услуги стават възможни с помощта на "Айкарт" АД и "Аксес Файнанс" ООД. Те бяха част от обещанията, които компанията даде при ребрандирането си в края на май.

Първата финансова услуга, която става част от портфолиото на А1 е дигиталният портфейл A1 Wallet. Приложението ще е достъпно за сваляне от Google Play Store след 15 август, като се очаква да се появи и в App Store на Apple скоро след това. В периода до 30 август то ще бъде в тестови режим. Всеки клиент, който ползва приложението в тестовия период и даде предложение за подобрение на услугата, ще получи еднократен бонус от 1000 MB мобилен интернет, обявиха от телекома.

С това приложение ще могат да се извършват безконтактни плащания през смартфона, да се изпращат пари в страната и чужбина без такси, да се заплащат сметки за телефон, интернет, телевизия, ток, вода, парно и други услуги. Към А1 Wallet клиентите получават безплатна виртуална карта, с която ще могат да пазаруват онлайн, както и възможност за поръчка на дебитна карта, с която ще могат да извършват плащания на POS терминал и да теглят пари в брой на банкомат. Дигиталният портфейл А1 Wallet няма да има месечен абонамент.

Кредитната карта на А1 ще започне да се предлага също след 15 август, няма да има и такси за годишно обслужване и кандидатстването за нея ще е лесно и удобно, допълват от телекома.

Споделяне

Още от Бизнес