За премиера Пеевски е обикновен депутат, който няма общо с избора на Гешев

Фразата на Борисов "Божков ТВ" не се отнасяла за бТВ, а за Фейсбук

За премиера Пеевски е обикновен депутат, който няма общо с избора на Гешев

Медийният магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски е народен представител като всички останали и няма общо с назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. Такава теза разви премиерът Бойко Борисов. Повод бяха думите на хазартния бос Васил Божков, че именно Пеевски е назначил Гешев.

Преди две седмици в интервю за бТВ на въпрос каква е ролята на Пеевски, Божков каза: "Седи в сянка като паяк, дърпа конците. Да не би аз да съм назначавал Гешев за прокурор? Публична тайна е кой го назначи."

"Е, как ще го назначи? Има Висш съдебен съвет, има партии, има... толкова кръгове минаха", каза във вторник Борисов в отговор на въпрос дали Пеевски има влияние.

Премиерът обаче не се спря до тук: "Освен да прави дарения, аз не съм чул в последните месеци да се е занимава с нещо".

Попитан дали властта на Пеевски се е увеличила по време на управлението на ГЕРБ, Борисов отговори лаконично: "По никакъв начин. Той е депутат като всички останали".

"Божков ТВ" не било бТВ

Без да бъде питан, Борисов реши да внесе и едно уточнение. Миналата седмица той се обърна към репортер на бТВ с думите "няма на "Божков ТВ" да се хвана на въпрос". От медията излязоха с позиция, в която осъждат твърденията на премиера и ги наричат тревожни.

Сега премиерът реши да обясни, че нямал предвид бТВ, а Фейсбук, където той самият често излъчва на живо:

"Аз съвсем друго имах предвид – Севда ТВ (бел. ред – Севделина Арнаудова, която излъчва на живо изявите на премиера)... Божков ТВ. Фейсбукът се превърна в ТВ. Обаче вие не знам защо така реагирахте. Аз иначе щех да се извиня. Но аз давах пример... Аз с най-голямо уважение се отнасям към вас и виждате, че и гости идват, и мен кат ме поканите идвам. Така че не виждам защо така се създава едно видимо напрежение. Ние нямаме проблем с никоя медия".

Че нямал проблем с медиите се доказвало и с това, че държавата ще поеме разпространението на медиите, което щяло да струва 20 млн. лева. "За да има абсолютна възможност всеки, който иска, да види карикатура, да прочете...", добави той.  

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?