За ремонт на жп гари са предвидени 4 млн. лв. през 2018 г.

За ремонт на жп гари са предвидени 4 млн. лв. през 2018 г.

От републиканския бюджет за 2018  г. са заделени 4 млн. лв. за довършване на започнали ремонти на жп гари, съобщи  инж. Тони Грозданов – ръководител на Отдел "Изпълнение на програми с национално финансиране“ в Националната компания "Железопътна инфраструктура", която притежава жп гарите.

Плановете са свързани с приемните здания на гарите в Долно Езерово, Ямбол, Айтос, Стамболийски и Шумен, като по-големи сгради.

"Със средствата, с които компанията разполага, с усилията, които полага, считам, че се справя засега успешно, макар и бавно. За съжаление, това е процес, който постоянно трябва да бъде поддържан на едно високо ниво. Опитваме се и полагаме големи усилия да постигнем добри резултати," каза Грозданов пред БНР в петък.

Компанията стопанисва 298 гари, отговаряме и за много голям брой технически сгради и помещения, които пряко са ангажирани с експлоатацията на железопътната инфраструктура.

"До момента отопляваме 57 от тях. Това са по-големите областни градове. Предприемаме и допълнителни мерки за повишаване комфорта на пътниците. За тази година сме предприели действия по още 40 такива сгради, на които да обособим топли чакални", каза още представителят на НКЖИ. .

Споделяне

Още от Бизнес