За шести път Кирил Ананиев става зам.-министър на финансите

Кирил Ананиев

Кирил Ананиев, който бе служебен министър на финансите, е назначен за зам.-министър в същия ресор за шести път в кариерата си. Запазен негов ресор във ведомството на ул. "Раковски" 102 е бюджетът и свързаните с него разходни политики.

Заповедта за назначението е подписана от премиера Бойко Борисов в петък.

Другият заместник на финансовия министър Владислав Горанов е Маринела Петкова, която заемаше същия пост в правителствата "Борисов 2" и "Герджиков". Очаква се третият зам.-министър на финансите да бъде посочен от патриотите, защото те ще имат по един представител на този пост във всяко министерство.

В образователното ведомство за зам.-министър е назначена директорката на професионалната гимназия по оптика Таня Методиева-Михайлова.

По-рано парламентът прекрати мандатите на няколко депутати от ГЕРБ, които се очаква да бъдат назначени за зам.-министри и областни управители. Бившият зам.-министър на туризма Александър Манолов ще заеме същия пост в икономическото министерство. До 25 април той беше директор на Държавната агенция по метрология и технически надзор, а в миналото е бил търговски директор на "Булгартабак".

Друг депутат от партията на Борисов – Жечо Станков, се очаква да заеме поста на зам.-министър на енергетиката, на който работеше и в предишния кабинет на ГЕРБ.

Трима народни представители от партията се завръщат като областни управители – Стоян Пасев на Варна, Недялко Славов – на Смолян и Станислав Дечев – на Хасково.

Споделяне

Още от Бизнес