Забележително шоу на Лейди Гага по време на исторически Супербоул

Петдесет и първото издание на най-голямото спортно събитие в САЩ - финала на американската Национална футболна лига Супербоул – ще се запомни с историческия обрат, с още няколко невиждани досега спортни постижения и със забележителното шоу на поп дивата Лейди Гага в полувремето на мача на стадиона в Хюстън.

Лейди Гага, която е сред най-яростните критици на новия американски президент в артистичните среди, спази даденото няколко дни по-рано обещание – да не намесва открито политиката в шоуто си, но да защити онова, в което вярва - "страстта към различието", "духа на равнопоставеността, духа на тази страна, усещането за любов, състрадание и доброта".

Агенция Франс прес определя изнесения от певицата зрелищен спектакъл като "послание за толерантност".

Лейди Гага започна представлението си, качена на покрива на стадион Ен Ар Джи, облечена в искрящо сиво бюстие, като изпя песните "God Bless America" и "This Land is Your Land", които напомнят, че САЩ са "страна на свобода и справедливост за всички".

След това певицата се спусна с въжета от покрива на стадиона и се приземи акробатично върху сцената, издигната на терена, където минути по-късно играчите на Атланта Фалкънс и Ню Инглънд Пейтриътс подновиха сблъсъка си.

На фона на дъжд от специални ефекти тя изпя най-големите си хитове, включително "Poker Face", "Born This Way" и "Just Dance".

Информационните агенции обръщат внимание как в край на изпълнението на песента Million Reasons точно на думите Why don’t you stay, stay ("Защо не останеш, остани") Лейди Гага прегърна една от почитателките си край сцената с латиноамериканска външност.

В края на 13-минутното зрелище Лейди Гага, качена върху стълба, хвърли микрофона си и отново полетя във въздуха.

Шоуто на полувремето на Супербоул е най-гледаният спектакъл в света, като само в САЩ зрителите пред екраните са над 110 милиона.

Те станаха свидетели и на невиждана спортна битка на терена.

Ню Инглънд Пейтриътс направи най-великия обрат в историята на Супербоул и победи Атланта Фалкънс с 34:28 след продължение, за да спечели петата си титла.

Победителите изоставаха с 25 точки (3:28) в третата четвърт, но успяха да изравнят до 28:28 и така се стигна до първото в историята на Супербоул продължение. В него Пейтриътс доведоха резултата до 34:28. Досега в историята най-големият наваксан пасив за шампион на Супербоул беше само 10 точки.

Шампионите притежаваха топката безпрецедентните досега в мач за титлата 51 минути и 36 секунди, като Атланта в една част от мача остана без нападение в продължение на повече от час.

Огромна заслуга за успеха имаше легендарният куотърбек, 39-годишният Том Брейди, който завърши с рекордните пасове за 466 ярда (при 43 успешни от 62 паса) и спечели за четвърти път наградата за най-полезен играч на финала.

Споделяне

Още от Спорт

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?