Зъболекарката на Берлускони ще прави политическа кариера

Зъболекарката на Берлускони ще прави политическа кариера
Зъболекарката на италианския премиер Силвио Берлускони 25-годишната Никол Минети е включена в листата на десноцентристката коалиция на министър-председателя за изборите за областен управител и за членове на областния съвет на Ломбардия. Тя коментира в интервю за в. "Кориере дела сера", че е подходяща да бъде включена в листата.

"Очаквах да стана обект на критики и на какви ли не интерпретации, които обаче ми се струват, честно казано, доста преувеличени. Но защо пък трябва да се съобразявам с това критично отношение. Биографията ми показва, че съм подготвена да участвам в избори и вярвам, че ставам за тази роля", допълва уверено Минети.

Името на 25-годишната Минети нашумя в края на миналата седмица, когато медиите в Италия разкриха, че тя е включена в листата на коалицията на Берлускони за регионалните избори в края на март. Включването на младата дама в листата противоречеше на изявлението на Берлускони по-рано този месец, че повече няма да предлага млади жени за кандидатки на неговата партия в каквито и да било избори.

Скандалът около включването на Минети в предизборната листа се задълбочи, когато стана ясно, че именно тя се е погрижила за зъбите на премиера след нападението срещу него в средата на декември в Милано.

Тогава душевно неуравновесен мъж замери премиера със статуетка на Миланската катедрала и успя да избие два зъба на Берлускони. Минети, която неотдавна получила диплома за парадонтолог, специализирала в клиниката "Сан Рафаеле" в Милано, където премиерът беше приет за лечение след нападението. Така 25-годишната италианка се озовала в ситуацията на лекуващ стоматолог на Берлускони.

В интервюто за в. "Кориере дела сера" Минети обаче уточнява, че това е само половината от истината. Тя е познавала Берлускони от по-отдавна. Запознала се е с него, докато работела на рецепцията в рекламната компания "Публи Италия", занимаваща се главно с рекламата в компанията "Медиасет", която е част от семейната фирма на клана Берлускони.

Пред италианското издание Минети припомни, че в миналото е била и танцьорка и е участвала в две италиански телевизионни програми, но то е било, за да финансира обучението си по стоматология. Госпожицата, родена в Римини, е учила танци десет години в училището на майка си, която е англичанка, но признава, че се гордее повече с постиженията си в стоматологията.

Тя прикани италианските медии, когато говорят за нея, да не го правят на фона на нейни стари снимки, на които тя позира в доста оскъдно облекло и не крие прелестите си.

"Кариерата ми на танцьорка в телевизията беше само период от живота ми. Тя ми помогна да платя обучението си и да не бъда в тежест на семейството си. Но сега професията ми е съвсем друга", казва Минети.

Младата италианка вече спечели подкрепата на координатора на кампанията на коалицията на Берлускони в областта Ломбардия Гуидо Подеста. "Никол е много свястно момиче", заяви Подеста.

По БТА

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?