Заболяване, а не отравяне с алкохол, е причина за смъртта на младежа в Банско

Тази година няма пострадали от пиратки в Пирогов, а прекалилите с алкохола са малко

Заболяване, а не отравяне с алкохол, е причина за смъртта на младежа в Банско

Хронично заболяване, а не алкохолно отравяне, както първоначално беше съобщено, е причина за смъртта на 15-годишното момче от Банско в първите часове на новата година. Това обяви говорителят на полицията в Благоевград Йорданка Шаркова, позовавайки се на данни от извършената аутопсия в Многопрофилна болница за активно лечение в Благоевград, съобщи ”Фокус”.

Около 30 минути след полунощ в Бърза помощ е получен сигнал за колабирал 15-годишен младеж от компания, празнуваща в ресторант над Банско, откъдето е родом момчето.

Когато линейката тръгва към подадения адрес, повикването е отказано с мотива, че младежът се транспортира в болница с личен автомобил. Когато е откарано в болница, момчето вече било мъртво.

Тази година в института за спешна медицинска помощ ”Пирогов” броят на потърсилите помощ след употреба на алкохол е незначителен, съобщи по време на на традиционния новогодишен брифинг д-р Стоян Сопотенски, зам.-директор, отговарящ за медицинската дейност и завеждащ Спешното отделение в болницата.

В новогодишната нощ в ”Пирогов” не са постъпвали пострадали от бомбички и пиротехнически изделия. 62-ма души са прегледани в Спешна помощ през изминалата нощ седем, от които са хоспитализирани.

В хирургическия кабинет са постъпили девет души със стомашни проблеми, в токсикологията са потърсили помощ 10 човека, трима от които с алкохолно натравяне и 7 с алергични реакции. За последните седмици след коледните празници в болницата има 21 хоспитализирани с инфаркт, двама, от които през изминалата нощ.

Сопотенски съобщи, че 18 човека от хоспитализираните с инфаркт са дошли сами в болницата и това е ясен белег, че те я разпознават като място, където ще получат адекватна медицинска помощ. В шокова зала не е приет нито един пациент, тоест през изминалата новогодишна нощ не е имало катастрофи и измръзнали хора.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?