Заболяване на дознател отложи повдигането на обвинение на Асен Генов

Асен Генов

Дознателят, който е трябвало да повдигне обвинение в сряда на блогъра Асен Генов, е излязъл в болнични и поради тази причина обвинение не е повдигнато. Това съобщи самият Генов във Фейсбук.

Точно както бях призован, явих се в Трето РПУ в 14:00ч., за да ми бъде повдигнато обвинение по случая със задържането ни на ъгъла на бул. Стамболийски и ул. Самуил. В последния момент в районното научих, че разследващият полицай се е разболял и е в болнични. Обвинение не ми беше повдигнато днес. Ще бъда призован отново след седмица-две, когато полицаят се върне от болнични. Намерението за повдигане на обвинение остава", съобщи Генов.

Преди ден се разбра, че прокуратура смята да повдигне обвинение в хулиганство срещу блогъра заради това, че пред ноември миналата година с няколко души участва в акция по боядисване в розово на скулптурите пред централата на БСП на ул. "Позитано 20". Те написаха и "БКП - Позор - Кой".

Генов и едно момиче прекараха близо 20 часа в ареста заради изявата си.

"Благодаря на всички за подкрепата и най-вече на медиите за това, че проявиха интерес към казуса с предметите на престъпния комунистически режим в България и опитите политически протест да бъде приравнен с престъпление - тъй характерен похват от времето на Народната Република през 1984...", казва още протестиращият срещу правителството чрез своя профил в социалната мрежа.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?