Забрана за носенето на бурки искат общински съветници от Варна

Забрана за носенето на бурки искат общински съветници от Варна

Забрана за носенето на бурки и на територията на община Варна предлагат общинските съветници от Националния фронт за спасение на България. Това съобщи Димитър Карбов, един от вносителите на предложението и регионален координатор за североизточна България.

"Целта е да има превенция, която да не поражда идеи и мисли в главите на тези, които, така да се каже, финансират тази дейност и това носене на напоследък модните аксесоари по главите на хората", коментира Карбов, цитиран от БНР.

"Главният прокурор в едно от интервютата, които даде по тази тема, спомена, че има данни и сигнали за раздаването на финансови средства на глава от населението, които да носят тези одежди. Нищо чудно, при положение, че така лавинообразно се получиха инициативи от страна на общински съветници и забрани в няколко общини, да се пренесе и на територията на община Варна, и тогава да му мислим. По-добре да го имаме залегнало в нормативната уредба, отколкото изобщо да го няма, и когато ни дойде на главите, да се чудим какво решение да вземем", каза той

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?