Забранява се движението на камиони по основните пътища в страната

Сн. БГНЕС

Движението на камиони по магистралите и основни пътища в страната се забранява в петък от 16 до 20 часа. Причината е очакваният интензивен трафик след края на последния работен ден преди трите почивни дни около Гергьовден.

Същата забрана за движение на камиони над 12 тона ще важи и на 7 май за времето от 14 до 20 часа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Забраната не важи за камионите, които превозват бързоразвалящи се храни и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

От пътната агенция напомниха шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, сигнализацията и указанията на Пътна полиция.

За улеснение на трафика на изхода на София през Владая традиционно са обособени две ленти за излизащите от столицата в посока Перник и магистрала "Струма". На 7 май двете ленти ще са в посока София.

От Пътна полиция обявиха, че максимален брой техни служители ще следят за спазването на правилата за движение по пътищата през почивните дни. До неделя продължава и акцията за неплатени глоби. При нея шофьорите се спират и ако имат електронни фишове, те им се връчват на място. Ако пък не са си платили глобите, остават без книжка.

През почивните дни пътните полицаи традиционно ще проверяват и за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Споделяне

Още от България