Задържаха бащата на 2-годишното дете, заснето с бира и неадекватно

Задържаха бащата на 2-годишното дете, заснето с бира и неадекватно

Задържаха бащата на 2-годишното дете, заснето да танцува в неадекватно състояние с бутилка бира в ръка. Видео, показващо момченцето, беше публикувано в социалните мрежи.

Кадрите показват как докато детето се върти в кръг, възрастни хора около него се смеят, жена подвиква: "Хайде, бебето се напи", а друга решава да облече яке на детето, но не изглежда притеснена от бутилката бира в ръката му.

Органите на реда установили, че видеото е заснето в правешкото село Джурово. По случая вече работят криминалисти и инспектори от "Детска педагогическа стая" към ОДМВР- София.

Установена е самоличността на 2-годишното момченце и неговите родители. Бащата на детето, към което възрастните във видеото се обръщат с "Кевин", е задържан за 24 часа. Той е на 24 години и е криминално проявен.

Образувано е досъдебно производство по чл. 182 от Наказателния кодекс, според който родителите са оставили без надзор и достатъчна грижа детето и това е създало опасност за неговото физическо, душевно или морално развитие. Това се наказва с лишаване от свобода до три години, както и с обществено порицание.

Материалите по случая са докладвани в отдел "Закрила на детето" за предприемане на действия по компетентност.

Действията по разследването продължават под надзора на районната прокуратура в Ботевград. 

Видяхте ли скандалния клип с малкото дете, което държи бира в ръка и се върти неадекватно?

Около него тълпа от...

Публикувахте от Българско Рационално Общество в Понеделник, 6 януари 2020 г.

Споделяне

Още от България