Задържаха гард на Самоковеца заради инцидент с фоторепортер на "Труд"

Бодигард на Константин Димитров - Самоковеца е задържан заради инцидент с фотограф на вестник "Труд". 27-годишният Константин Й. ще остане в следствения арест 72 часа с прокурорска санкция, съобщиха от МВР.

Константин Й. е един от охранителите на Константин Димитров, известен като Косьо Самоковеца. Задържаният бодигард се е саморазправил с фоторепортера на вестник "Труд", който на 31 май е отразявал бомбения атентат срещу Самоковеца на "Самоковско шосе". Гардът се нахвърлил върху фоторепортера и му счупил дигиталния фотоапарат, установили "безспорен начин" дознатели от СДВР .

Константин Й. досега не е регистриран за криминални прояви. Заради инцидента с фоторепортера му е повдигнато обвинение за увреждане на чуждо имущество.

Веднага след инцидента с Пламен Стоименов главният секретар на МВР Бойко Борисов, 15 от гардовете на Самоковеца бяха разпитани във вторник в СДВР.

Днес "Труд" съобщи, че Константин Димитров - Самоковеца се е извинил с писмо за инцидента и изпратил нова камера в редакцията.

Споделяне

Още от България