Задържаха мним пациент за кражба на мобилни телефони и пари от Covid- отделение

Задържаха мним пациент за кражба на мобилни телефони и пари от Covid- отделение

25-годишен мъж от Кричим е с повдигнато обвинение за кражби на мобилни телефони и пари от Covid- отделение и спешен Covid-кабинет в пловдивска поликлиника, съобщи бТВ. Мъжът се представял за пациент, нуждаещ се от помощ, посещавайки спешния кабинет в поликлиниката. Крадецът използвал по-трудната подвижност на лекаря, облечен в предпазни средства и задигнал мобилен телефон и пари в момент на невнимание.

Сигнали за кражбите са подадени в период от една седмица, а болничното заведение и лечебния център се намират на територията на Второ и Четвърто Районни управления.

За да се добере до отделението за болни от коронавирус в една от пловдивските болници, мъжът методично събирал информация за неработещи камери и слабости при пропускателния режим на медицинските специалисти.

Влизайки в отделенията той крадял оставени без надзор по-ценни вещи. Сред потърпевшите има и пациенти, които след изтичане на карантината се очаква да подадат своите сигнали.

Мъжът има множество криминални прояви. Справка в масивите на МВР сочи, че срещу лицето има повече от 15 заявителски материала за кражби, регистрирани само през последните 2 години.

На 27 ноември тази година лицето е излязло от пловдивския арест, след което отново се е върнало към престъпната си дейност.

Споделяне

Още от Коронавирус

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?