Задържан е бащата на приетото в тежко състояние бебе в "Пирогов"

Арестуван е бащата на 4-месечното момиченце, които бе прието през нощта срещу вторник с тежки наранявания в "Пирогов". 19-годишният мъж е обвинен в причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост.

Малката Симона е било докарана в лечебното заведение от родителите си. Детето е било със синини по тялото, фрактура на черепа и хематом в мозъка и е настанено в детска неврохирургия.

Бебето е контактно и стабилно, според проф. Стефан Габровски. Оставено за наблюдение и медиците засега не мислят да пристъпват към оперативна намеса, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов".

От лечебното заведение подали сигнала за детето в Столичната полиция, откъдето привикали бащата на разпит, за да установят дали става въпрос за инцидент или за домашно насилие.

Според версията на родителите, детето е паднало от количката си по стълби, докато младият мъж го е люлял, предаде БНР, цитирайки близки до разследването. Това се е случило още вчера през деня, но не е ясно защо толкова късно родителите са потърсили лекарска помощ.

Според мнението на социалните работници досега младите родители са се грижили добре за детето и са в добро материално положение.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?