Задържан е извършителят на убийството на английската гражданка в Ямболско

Задържан е бил извършителят на убийството на английската гражданка в Ямболско. Това съобщи в Сливен министър-председателят Бойко Борисов, който бе на посещение в предприятие в града.

Престъплението е било извършено в края на юли, като по думите на премиера става въпрос за убийство по мъчителен начин; жената е била удряна, а тялото ѝ - обгорено.

Задържаният е рецидивист и утре предстои да му бъде гледана мярката за неотклонение, допълни премиерът, цитиран от БТА.

Бойко Борисов благодари на служителите на полицията в Ямбол, както и на колегите им от ДНК-лабораторията в Бургас. Там е било получено потвърждение за изнасилване на жената. "За нас сто процента е той, защото има съвпадение на ДНК и на дрехи", посочи Борисов.

За намерено на 31 юли тяло на жена с белези от насилствена смърт в с. Маломир, община Тунджа, съобщи на 1 август говорителят на ОД на МВР-Ямбол.

Тогава кметът на Маломир Христина Димова уточни, че жената е англичанка, на възраст около 60 години, и от няколко месеца се е настанила в селото заедно със съпруга си. В населеното място живее най-голямата група британски граждани в общината - около 30 души.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?