Задържан е убиецът от Тутракан

Служители на полицията в Силистра и от районните управления в Тутракан и Сливо поле, както и от "Гранична полиция" - Русе са заловили 42-годишния С.Г., издирван по подозрение в извършване на убийство, съобщи пресцентърът на МВР в неделя.

Действията по разследването започнали на 16 август сутринта, когато в дома ѝ в Тутракан била открита убита 85-годишна жена. При първоначалния оглед по тялото били уставовени множество следи от насилие.

Незабавно били сформирани екипи от служители на ОДМВР-Силистра и РУП-Тутракан, които предприели действия за разкриване на тежкото престъпление. Усилията им дали резултат, насочвайки ги към основния заподозрян - 42-годишния С.Г. от село Ряхово, община Сливо поле, който към момента бил в неизвестност. Започнало издирване на заподозрения, към което били привлечени и служители от РУП-Сливо поле и РД "Гранична полиция" - Русе.

В резултат на проведените действия, снощи, около 22.30 часа мъжът бил засечен в гориста блатиста местност в района на село Ряхово. Той направил опит да избяга, като скочил в реката, но действията му били осуетени от полицейските служители.

Пред разследващите 42-годишният мъж направил пълни самопризнания.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?