Задържан е заподозреният за убийството на жена в Пловдив

До края на деня вероятно ще бъде повдигнато обвинение на задържания по подозрения за убийството на 45-годишна жена 41-годишен мъж, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов в понеделник.

Тялото на жената с прорезни рани в областта на шията бе намерено от случайни минувачи в неделя сутринта в квартална градинка в Пловдив. Жената е семейна, с две деца и близките ѝ са уведомени за трагедията.

Заподозреният е клошар, който живее в колиба близо до мястото, където е извършено убийството. Той е осъждан три пъти за грабежи и за убийство по непредпазливост.

Загиналата жена е отскоро в Пловдив и работи като камериерка в хотел. Мъжът ѝ бил минал покрай мястото на престъплението един час след убийството, но твърди, че не е видял нялото на жена си. Засега няма данни за съучастничество в престъплението.

Според окръжния прокурор няма данни убийството да е планирано, а по-скоро е плод на случайност, като мотивът е най-вероятно е сексуално насилие, а не грабеж. Всичките вещи на убитата са били в нея. Назначени са експертизи, които да установят подробности около убийството. Няма очевидци, но има хора, които са открили трупа веднага след убийството.

Според окръжния прокурор той е изненадан от безразличието на хората, които са подали сигнала. Единият от тях не е искал да говори, като е казал, че батерията на телефона му е изхабена, а другият също не е дал изчерпателни показания на дежурните полицаи, което се отдава най-вероятно на страх.

Убийството е извършено по особено жесток начин, като по тялото на жената е имало над 30 прорезни рани, две от които са фатални. Някои от раните са били направени по-скоро за сплашване, каза Даскалов. Той напомни, че все още не може да се твърди, че задържаният е обвиняем, тъй като той е направил самопризнания само пред разпитващите го полицаи. Той е посочил и мястото, където се намира ножа, с което е извършено престъплението – наблизо до мястото на убийството.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?