Задържан е заподозрян за убийството на дилър заради дълг от 5000 лева

32-годишният Емил Добруджански е задържан по подозрение, че е извършил убийството на 30-годишния наркодилър Асен Лазаров, прострелян на 17 февруари в столичния кв. "Лагера", съобщиха в сряда от СДВР, цитирани от БНР.

Според първоначалната информация от криминалистите мотивът за покушението е бил дълг от 5000 лева, който жертвата имал към Добруджански. Той е задържан за 72 часа, криминално-проявен е и е осъждан за притежание на дрога през 2003 г.

От столичната полиция уточняват, че събирането на доказателства по случая продължава. Добруджански е предаден на специалистите от Института по психология към МВР, които през последните години активно съдействат на разследващите по всеки по-известен случай.

Асен Лазаров бе прострелян с три куршума във входа на блока, в който живее на бул. "Цар Борис III" 60. Точно преди да влезе във входа мобилният телефон на Лазаров звъни. Той влиза в блока, където е застрелян от неизвестния убиец. Тялото на мъжа е открито от двете придружаващи го жени.

Той е познат на полицията основно за притежание на наркотици, както и за кражби и закана за убийство. Основната версия за убийството в началото бяха неуредени отношения в бизнеса с наркотици.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?