Задържана е престъпна група за сводничество начело с Митко Полицая

Димитър Митров, познат като Митко Полицая, е бил задържан при полицейска акция в София в петък сутринта. Групата, ръководена от Митров, е насилвала момичета да проституират.

В 06.00 часа е започнала спецоперация, в която участват служители на ГД "Борба с организираната престъпност", на Специализирания отряд за борба с тероризма, следователи от НСлС, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Действията се наблюдават от Софийската градска прокуратура и са насочени към неутрализиране на организирана престъпна група, занимавала се със склоняване към проституция, трафик на жени с цел сексуална експлоатация за страни от ЕС, пране на пари и данъчни престъпления.

На този етап в столицата са задържани шестима членове на престъпната структура, разследвана от 2010 г. Към момента е установено, че четирима от тях са контролирали над 15 клубове в София за сексуални услуги и 3 стриптийз бара, в които са проституирали над 70 момичета, в това число и непълнолетни.

Членовете на групата са използвали физическа сила и принуда за склоняване на някои от момичетата към проституция. Сред задържаните има и бивш служител на МВР, или известният с прякора Полицая.

Двама от членовете на престъпната група са криминално проявени – единият е регистриран за притежание на наркотици, а другият - за кражба.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинения на задържаните за престъпление по чл. 321 от НК и налагане на мярка за неотклонение "задържане за срок от 72 часа". Действията продължават и в момента.

Димитър Митров беше задържан вече в рамките на операция "Октопод".

Споделяне

Още от България