Задържани са двама души за убийството на свекървата на съдия Нели Куцкова

Ивайло Спиридонов. Снимка: БГНЕС

Столичната полиция е задържала двама заподозрени за грабежа и последвалото убийство на свекървата на съдия Нели Куцкова от Софийския апелативен съд (САС) – Надежда Куцкова, извършени в дома ѝ в кв. "Овча купел" на 31 декември м.г.

Това обяви в четвъртък шефът на СДВР Ивайло Спиридонов на съвместна пресконференция по темата с градския прокурор на София Христо Динев. Очаква се Софийският градски съд (СГС) да гледа в петък искането за постоянно задържане на Станислав Маламов и Велик Корчев.

"Залог това престъпление да бъде разкрито са първоначалните действия в района на местопроизшествието на колегите разследващи полицаи, както и служителите на оперативните звена на СДВР, които се занимават с разкриване на убийства, и колегите от 6 РПУ. Беше възможно да бъде преценено каква категория хора са извършителите и оттам да насочим усилията си за работа точно в тази насока. Работата, която извършиха колегите, даде възможност да ги изненадаме със съдържането им, което пък даде и добри резултати в последствие при проведените разговори с тях", коментира Спиридонов.

85-годишната Надежда Куцкова почина вследствие на побой, нанесен ѝ от обирджиите, влезли да крадат в дома ѝ навръх Нова година. От полицията и прокуратурата обаче не коментираха дали задържаните за тежкото престъпление Маламов и Корчев са направили самопризнания.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?