Задържани са още двама заподозрени за убийството на германския политик Валтер Любке

Задържани са още двама заподозрени за убийството на германския политик Валтер Любке

Германската полиция задържа още двама души, заподозрени за участие в убийството на ръководителя на администрацията на германския окръг Касел и проимигрантски политик Валтер Любке, застрелян от десен екстремист, направил пълни самопризнания, съобщи в четвъртък говорителка на прокуратурата, цитирана от Ройтерс.

Тя отказа да потвърди информацията на сп."Шпигел", че единият от заподозрените е продал оръжието, използвано от Щефан Ернст за убийството на Любке, който бе намерен да лежи в локва кръв пред дома си в провинция Хесен на 2 юни.

"Арестувахме двама души", каза говорителката на прокуратурата. Тя уточни, че повече подробности ще бъдат съобщени по-късно през деня.

Според онлайн изданието на "Шпигел" при обиска в дома на Ернст са били открити пет броя оръжия. Това насочило правоохранителните органи към предполагаемия продавач, а също към посредника при сделката, които са заподозрени в помагачество на убийството.

На 15 юни полицията задържа предполагаемия убиец на Любке - 45-годишния жител на Касел Щефан Ернст. Мъжът направил пълни самопризнания.

Според медии той е имал връзки с десни екстремисти, включително с неонацистката група "Комбат-18". През 1993 г. Ернст се е опитал да извърши атака срещу бежански център.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа