Задържани са заподозрени за грабежа на над 200 000 лв. от инкасо в Плевен

Задържани са заподозрени за грабежа на над 200 000 лв. от инкасо в Плевен

Полицията е задържала заподозрени за грабежа на 202 000 лв. от инкасо автомобил в Плевен, съобщи в четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров по време на посещението си в Разград.

По думите му в тях са немрени и откраднатите пари, а впоследствие Плевенската окръжна прокуратура ще изнесе подробности по случая.

"Тук обаче има една огромна въпросителна относно начина, по който се осъществява частната охранителна дейност и инкасото в тези случаи. Трябва да си зададем въпроса доколко сигурността на инкасото може да се гарантира по този начин, както пред конкретния магазин в Плевен", коментира Цацаров.

Според първоначалната информация по случая бандитите са атакували инкасо кола на "ВИП Секюрити" около 19.30 часа в сряда в момент, когато тя се е намирала пред магазин "Кауфланд".

Говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Рени Кирилова обясни, че парите са били отнети със сила от охранителите. При нападението е пострадал един от охранителите на хипермаркета, който е бил ударен и изхвърлен от микробуса.

Споделяне

Още от България