Задържаните за атентата в лондонското метро вече са петима

Британската полиция арестува двама мъже в Уелс в сряда

Задържаните за атентата в лондонското метро вече са петима

Задържаните по подорзения, че са свързани с бомбената атака в лондонското метро от миналия петък, вече са петима, предаде Ройтерс.

Британската полиция съобщи, че е задържала в сряда двама мъже в Уелс. По думите на ръководителя на контратерористичното командване към полицията в Лондон Дийн Хейдън "разследването продължава да се развива бързо".

"Обиските продължават на четири адреса. Детективите работят да установят фактите зад атаката", добави Хейдън в сряда.

Според информацията на полицията двамата заподозрени, съответно на 48 и на 30 години, са били арестувани в Нюпорт. 25-годишен мъж пък бе задържан в уелския град във вторник вечерта.

Преди това разследващите извършиха други два ареста – 18-годишен младеж бе задържан на терминала за заминаващи пътници на пристанището на Дувър, а 21-годишен мъж – в западното предградие на британската столица – Хаунслоу.

Според Би Би Си първият от тях е бил насочен към програма за борба с екстремизма, но източниците на британския обществен оператор не съобщават кога или от кого.

При експлозията на самоделната бомба близо до станция "Парсънс грийн" в лондонското метро в петък сутринта един от вагоните беше обхванат от пламъци и пострадаха 30 души, но за щастие нямаше загинали.

Споделяне

Още от Свят