Задържаният с кола бомба в Москва вероятно е пребит до смърт от полицията

Мъжът, задържан в събота в натъпкана с експлозиви кола в Москва, бил пребит до смърт при разпита му в полицията, предаде Ройтерс, като се позова на информация на Интерфакс.

Силите за сигурност заявиха в събота, че човекът е починал от сърдечен удар 7 часа след залавянето му. Според Интерфакс обаче при аутопсията му тази версия била отхвърлена, тъй като се оказало, че заподозреният е бит.

Прокуратурата е започнала разследване за злоупотреба със служебна власт и предизвикване на тежки телесни повреди, довели до смърт.

Преди да умре мъжът бил признал, че са му платили 1000 долара, за да закара колата до пътна отсечка близо до Кремъл, откъдето често минавал президентът Владимир Путин с кортежа си.

Според социологическите проучвания, руснаците имат много лошо мнение за силите за сигурност, които обвиняват в некомпетентност, корупция и неспособност да се справят с нарастващата вълна от тероризъм, отбелязва агенцията.

Недоверието към тези служби се засили още повече след заложническата криза в Беслан, при която загинаха над 320 души, повече от половината от които деца.

Още от Свят

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?