Задържаният за милионите за "Хемус" остава под домашен арест

Задържаният за милионите за "Хемус" остава под домашен арест

Футболният съдия Борислав Колев, който бе задържан по подозрение за пране на пари, остава под домашен арест. Това реши Софийският градски съд.

Колев бе арестуван заради данни, че е организатор на схема, чрез която са изтеглени над 53 млн. лв., отпуснати за строителството на лот 5 от магистрала "Хемус“. Според МВР парите са били дадени чрез държавното дружество "Автомагистрали". След това са преведени на строителни фирми, които пък ги превели на кухи дружества, регистрирани на малоимотни и клошари. Парите били изтеглени на каса и прибрани в сакове и чували, твърдят разследващите.

Колев, който е бивш данъчен служител, бе арестуван, защото т.нар. "мулета" го посочили като човека, при когото отивали изтеглените пари. Той е международен съдия по футзал. Ден по-рано БФС обяви, че правата му са спрени.

Според разследващия сайт Bird.bg Борислав Колев е свързан с кмета на Симитли Апостол Апостолов. Съдията е съдружник на Велислав Миленков, който е племенник на Апостолов. Самият кмет също е футболен съдия, както и синът му - депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов.

Според неофициална информация братът на арестувания Иво Колев е работил в строителната фирма "Грома Холд", която се свръзва с благоевградското дружество "Водно строителство", получавало авансово суми за строителството на "Хемус".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?