Задържаният за убийството на 22-годишния Николай остава окончателно в ареста

Заподозряният за жестокото убийство на 22-годишния Николай Йорданов – Адриан Ангелов, остава окончателно в следствения арест, реши във вторник Софийският апелативен съд (САС).

Обвиняемият обжалваше мярката си за неотклонение, постановена му миналата седмица от Софийския градски съд. Основните доводи на защитата да иска пускането му от ареста бяха, че е съдействал на разследващите и има чисто съдебно минало.

 

Според апелативните съдии обаче степента на жестокост, с която е извършено тежкото убийство предполага опасност от извършване на друго престъпление, а и макар и косвени, за момента събраните доказателства срещу Ангелов са достатъчни, за да бъде оставен в ареста.

 

По време на заседанието на САС стана ясно още, че направените пълни самопризнания от Ангелов, с които още след ареста му побърза да се похвали вътрешният министър Цветан Цветанов, всъщност няма да могат да се ползват като доказателство в процеса.

 

Причината е, че разследващите са снели показанията на обвиняемия в качеството му на свидетел и в този им вид те вече нямат процесуална стойност.

 

Ангелов обаче е участвал в следствен експеримент, при който е показал къде се намират ключовете от буса, с който Николай Йорданов е доставял стоки. В квартирата на обвиняемия в кв. "Овча купел" е открита кръв от жертвата, а и след убийството Ангелов е видян да продава пити кашкавал, които убитият му е доставял.

 

Йорданов изчезна на 13 юни. Части от тялото му бяха намерени дни по-късно край Враца. Според разследващите Адриан Ангелов е разчленил тялото и е изхвърлил на различни места частите, за да прикрие престъплението.

Споделяне

Още от България