Задържаният за взривения банкомат в Сапарева баня вече е обвиняем

34-годишният Господин Динев е сочен като шофьор на тримата бегълци

Издирваните Кирил Микев, Красимир Йорданов и Тодор Богданов. Снимка: МВР

Прокуратурата повдигна обвинение на 34-годишния Господин Динев, задържан от полицията преди ден по време на зрелищната акция по издирването на обирджиите, взривили банкомат в Сапарева баня.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност като помагач при кражбата на черния джип, с който заподозрените успяха да избегнат полицейската блокада край пернишкото село Боснек и да се укрият в гората. При преследването им бе заловен само Динев, а тримата му съучастници избягаха.

Разследващите уточняват, че единственият засега обвияем по случая е шофирал джипа, с който четиримата първо бяха опитали да се отправят към Благоевград, но в крайна сметка изоставиха возилото в дере край Боснек и избягаха пеша. При обира на банкомата в Сапарева баня те са успели да задигнат 9000 лева. Динев е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.

Междувременно продължава издирването на другите трима заподозрени – Кирил Микев, Красимир Йорданов и Тодор Богданов. Жандармерията продължава да претърсва района на Перник и в петък.

"Извършват се процесуално-следствени действия на територията на няколко области, Перник и Кюстендил. Издирват се три лица. Едно е задържано", обобщи шефът на кюстендилската полиция Елиан Стамболийски пред БНР.

За последните няколко месеца само в София бяха взривени общо 7 банкомата, от които бяха откраднати близо 300 000 лева. Тези случаи зачестиха особено през последния месец и половина, когато в София бяха разбити цели пет кешови устройства. Последния случай бе от сряда сутринта, когато от банкомат бяха задигнати около 60 000 лева.

Споделяне

Още от България