"Заедно в час" започна обучение по социално предприемачество

"Заедно в час" започна обучение по социално предприемачество

Съвместна лятна обучителна програма по социално предприемачество започват неправителствените организации Reach for Change България и "Заедно в час". Програмата е предназначена за възпитаниците на "Заедно в час", които имат интерес в социалното предприемачество, съобщиха от организацията.

"Заедно в час" подготвя млади хора, които искат да станат учители. След обучението те преподават в училища, предимно в малки населени места.

Обучението по социално предприемачество ще продължи пет седмици, като включва различни модули, които обхващат основните теми, свързани с развитието на успешни проекти от тази сфера.
Лятната обучителната програма е продължение и надграждане на дългогодишното партньорство между "Заедно в час" и Reach for Change.

Основната цел на "Заедно в час" е да подкрепи силно мотивирани и способни хора да работят за успеха на всяко дете в България - първо като станат учители за две години на учениците с най-голяма нужда от подкрепа, а след това да продължат да работят за осигуряване на качествено образование на всяко дете чрез различни професионални пътища. Това включва и развитие в сферата на социалното предприемачество, като вече има редица успешни примери в тази посока, посочват от "Заедно в час".

Обучителната програма е разработена на база на опита на Reach for Change България, които всяка година подкрепят проекти в сферата на социалното предприемачество чрез конкурса ПРОМЯНАТА.

Споделяне

Още от Общество