Заето с управлението, ДПС няма да отговаря на обвинения за аферите в БЧК

С обяснението, че са заети с държавното управление, от ДПС отказаха каквото и да е опровержение на твърденията, че задържането на шефа на Българския Червен кръст е станало по политическа поръчка на ДПС.

“ДПС като мандатоносител и съуправляваща партия носи своята отговорност за управлението на България и ангажира политическата си енергия и внимание с решаването на обществено значимите въпроси на деня”, се посочва в съобщение до медиите от пресцентъра на ДПС, разпространено в понеделник, по повод изказвания на лидера на Демократи за силна България Иван Костов.

ДПС “не смята за необходимо да отговарят на личните нападки на опозиционни лидери, в това число и на Иван Костов. Убедени сме, че г-н Костов отдавна вече не е в състояние да диктува дневния ред на обществото и се опитва да привлича общественото внимание, тиражирайки псевдоновини", се посочва в съобщението.

От медийния център на Демократи за силна България реагираха на съобщението с лаконичната бележка, че “констатацията за “псевдоновината” в изказването на Иван Костов, е съвършено оправдана”. “За българското общество отдавна не е новина фактът, че Движението за права и свободи е мафиотизирана структура”, отговориха от центъра.

Със задържането на шефа на БЧК Христо Григоров бе изпълнена политическа поръчка на ДПС, което по този начин се опита да постави под контрол организацията, заяви в неделя лидерът на ДСБ. Той прогнозира, че ударът ще рикошира обратно в ДПС, защото “фирма от обръча на Ахмед Доган” е сключила договор за продажба на помощите с бившия главен мюфтия, а след това и с тричленката, управляваща Главното мюфтийство.

Според Костов, ако се продължи с разследването на БЧК, ще се стигне до обръча от фирми на Доган и до поставените от него незаконни лидери на мюсюлманското вероизповедание.

Споделяне

Още по темата

Още от България