Загина строител на жп надлез край гара "Тодор Каблешков"

Загина строител на жп надлез край гара "Тодор Каблешков"

Инцидент на строящ се жп прелез край гара "Тодор Каблешков" причини смъртта на един работник, прати в болница друг и спря движението в междугарието Пловдив-Стамболийски.

При монтирането на 22-метрова греда на надлеза, заради силния вятър тя пада върху работниците и къса  контактната мрежа в жп участъка. Инцидентът е станал около 10 часа в петък.

Единият мъж – на 29 години от село Шишманци, е загинал на място, а пострадалият му колега е от Раковски, който е настанен в университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Предстои му операция на глезена, който е сериозно пострадал.

Двамата са работили като арматуристи - кофражисти към пловдивската фирма "Софстрой инвест" - ООД, която е подизпълнител на австрийската "Порбалт". На мястото на инцидента е екип на Инспекцията по труда, който извършва проверка за условията за работа на строежа. Ще се изиска и цялата документация на двете фирми за обекта.

Пътниците от шест влака, които бяха блокирани в района на гара "Тодор Каблешков", се извозват с автобуси между Пловдив и Стамболийски, съобщиха от Националната компания "Железопътна инфраструктура".

Обстоятелствата около тежкия инцидент се разследват.

Аварийните екипи на НКЖИ се подготвят за разчистване на железопътната инфраструктура.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?