Заимов отново предизвика Борисов и Аспарухов на дебат

Заимов отново предизвика Борисов и Аспарухов на дебат

Шест дни преди изборите, кандидатът на “Алианс за София” Мартин Заимов отправи официална покана за публичен дебат към другите двама основни претенденти за кметския пост – кандидатът на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП Бриго Аспарухов.

Дължим на избирателите този диспут, тъй като до момента софиянци не са успели да се ориентират в разликите на управленските им програми, смята Заимов.

Отчитайки големия обществен интерес към наболелите въпроси на град София и предлаганите от нас решения, ви предлагам да проведем съвместен публичен диспут, който да бъде проследен от максимален брой медии и граждани, пише Заимов в писмо до Аспарухов и Борисов. 

Към този момент е имало един разговор Заимов – Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия и един Борисов – Аспарухов в сутрешния блок на бТВ.

Кандидатът за втори мандат Бойко Борисов още в началото на кампанията изрази желание да има дебат само с претендента от БСП Бриго Аспарухов. След като Аспарухов също “предизвика” Борисов на дебат, такъв бе насрочен по бТВ.

Двубоят Заимов- Борисов по Нова телевизия стана в резултат на призива на кандидата на СДС и ДСБ към кандидата на ГЕРБ, по повод опровержение на Борисов към критиките на Заимов за катастрофалното управление на общинските финанси. Мартин Заимов настоя да се проведе истински дебат – по правилата и начина, които са възприети в демократичните държави – тоест, на неутрална територия, с участието на различни медии и възможност да бъде проследен от възможно най-голям брой граждани. Това обаче не стана.

В официалното писмо до Борисов и Аспарухов, изпратено в понеделник, Заимов се надява на бърз отговор, за да се определим дата за провеждането на диспута в оставащите дни до първия тур. Предложението на Заимов е щабовете на кандидатите да уточнят условията, регламента, времето и мястото на провеждането на дебата.

Смятам, че дължим на софиянци този троен диспут, който да се проведе по всички европейски правила. Досегашните дебати между нас, които са се провеждали в различни формати и по различни теми, не са дали достатъчна възможност на софиянците да се ориентират за разликите в нашите управленски програми, заявява Заимов. Той вярва, че подобен  диспут в навечерието на изборите ще даде възможност и на тримата основни претенденти да защитят  тезите си  и да представят пред обществото вижданията си за бъдещето на столицата. 

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?