Заимов в акция срещу “срутващия” се Паметник на Съветската армия

Паметникът на Съветската армия се нуждае от спешна експертиза, защото има опасност да се срути и да застраши живота на многобройните посетители на парка, предупреди в петък кандидатът за кмет на ”Десен алианс” Мартин Заимов.

По време на своя пресконференция той показа снимки, на които се виждат пукнатини на ботуша на руския воин, както и пукнатини по фундамента на паметника. От неговия щаб заявиха, че доброволци смятат да оградят паметника с предпазна лента.

Освен предупреждението за опасния паметник, десният кандидат представи пред медиите своята градоустройствена програма. По думите му част от нарочените за изпълняване задачи могат да се реализират за една година.

Според него първо 500-те опасни сгради в центъра на София трябва или да бъдат разрушени, или собствениците да бъдат заставени да ги ремонтират.

Друг приоритет в градоустройствената програма на Заимов е интегрираното планиране. Той обеща да не се издават разрешителни за строеж преди да са изградени комуникациите, което е ангажимент на общината.

В плановете му за бъдещото развитие на София приоритетна посока ще е северната. По отношение на екологията, в програмата си за управление на София Мартин Заимов поема ангажимент да поиска мораториум върху дейността на  замърсителите като комбината “Кремиковци”.

Програмата му предвижда разширяване и преустройство на парковете “Северен” и “Врана”, преустройство на парк „Сердика”, залесяване на пространствата около летище “София” и дългосрочно разрастване на зелената система в северна посока.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?