Закъснялото разширение на метрото стопено с три месеца

Само за три седмици японската фирма изпълнител на разширението на метрото е стопила шестмесечното закъснение на строителните дейности наполовина. Това съобщи в понеделник столичният кмет Бойко Борисов. Корпорацията “Тайсей” е наваксала с три месеца изоставането на строежа на отсечката от станция “Сердика” под ларгото, площад “Батенберг”, бул.”Цар Освободител”, до Софийския университет.

Градоначалникът откри в понеделник осветителната инсталация на първата сграда от проекта за нощна украса на значимите сгради в столицата – тази на Ректората на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. 78 осветителни тела огряха сградата, финансирането бе осигурено от Столична община, но Борисов не уточни каква е неговата стойност. Около 100 лв. ще е месечната сметка, която ще плаща кметството за нощните светлини.

До три-четири дни ще блесне и сградата на Националната опера, чието осветление обаче вече се изгражда от частна фирма с нейни средства срещу поставяне на табела с името на компания на осветената фасада. На по-късен етап ще бъдат разкрасени за през нощта и Съдебната палата и други знакови за столицата сгради.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?