Законопроект за здравна реформа ще остави още 22 милиона американци без осигуровки

Законопроект за здравна реформа ще остави още 22 милиона американци без осигуровки

Законопроект за реформа в здравеопазването, внесен в Сената на САЩ, ще остави след десет години още 22 милиона американци без осигуровки. Това за изводите от анализ, цитиран от ДПА.

Бюджетната служба на Конгреса публикува доклад, според който броят на неосигурените американци през 2026 г. ще достигне 49 милиона. При сегашния закон броят им се оценява на 28 милиона.

Оповестените данни ще предоставят доводи в подкрепа на позицията на демократите, които са против законопроекта. Те се страхуват, че той ще навреди на много американци, които разчитат на държавно осигуряване, и ще отмени политиките, въведени при бившия президент Барак Обама.

Анализът също така показва, че предлаганото законодателство ще доведе до спестяване на държавни средства, като намали преките разходи с 1 милиард долара от 2017 до 2026 г. и понижи дефицита с 321 милиарда долара за този период.

Републиканците в Сената представиха миналата седмица законопроекта за реформа в здравеопазването и замяна на мерките, въведени от Обама. Републиканските лидери се надяват той да бъде гласуван още тази седмица.

По оценка на Бюджетната служба на Конгреса гласуваната в Камарата на представителите версия на законопроекта ще остави още 23 милиона американци без осигуровки.

Ако Сенатът приеме мярка, която е различна от гласуваната в Камарата на представителите, ще е необходимо да бъде договорен окончателен компромисен законопроект.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?