Закрива се имотно-брокерската фирма Министерство на отбраната

Личната амбиция на министъра на отбраната Николай Младенов е да върне фокуса във военното министерство към българската отбрана, а не акцентът на работата му да е имотното брокерство. Откакто съм в министерството, оставам с впечатлението, че то се е превърнало в строително-предприемаческо дружество, заяви във Варна Младенов. Там той участва в празненствата по случай 130-ата годишнина на Военноморските сили, в които се включиха и премиерът Бойко Борисов и вътреншият министър Цветан Цветанов.

При дупката в бюджета от 2.5 милиарда лева, "всички планове за купуване на нови способности на армията трябва първо да се преценят доколко са приоритетни", повтори тезата си от петък Младенов.

Като свой първи приоритет той посочи запазването на доходите на работещите в министерството, което при дефицита в бюджета няма да стане без оптимизиране на разходите във ведомството.

Вторият ми приоритет е гарантиране на мисиите зад граница, на военнослужещите в Афганистан трябва да бъдат осигурени максимално добри условия, посочи Младенов.

Той добави, че стратегическия преглед на отбраната трябва да започне до края на годината, но преди това трябва да се работи върху създаването на Стратегия за национална сигурност.

Николай Младенов каза, че "страната има възможност да "отпуши" европейските пари, но за това се изисква не само оптимизация на структурите, занимаващи се с тях, а и да покажем, че някой, който е крал европейски пари, влиза в затвора".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?