Заловен е един от шофьорите, блъснали майка на магистрала "Тракия"

Заловен е един от шофьорите, които блъснаха и убиха на място млада майка с детска количка, пресичала по тъмно автомагистрала "Тракия", съобщи БНР.

Водачът на автомобила е разпитан, а колата му е задържана като доказателство. Той е бил заловен след експертиза на автомобилните отломки.

В петък късно вечерта 27-годишната жена загина, след като беше блъсната последователно от няколко автомобила на магистрала "Тракия" при 121 километър в посока от София към Бургас, на разклона Бенковски-Войсил. Шофьорите са избягали от мястото на инцидента.

Около 22.00 ч. младата жена, която е от Съединение, се е опитала да пресече платното с детска количка, в която е имало дете на година и половина. Жената е блъсната последователно от няколко автомобила и е загинала на място. Майката се е прибирала от гости в Пловдив, но изпуснала последния автобус и решила да се прибере пеша.

Детето е оцеляло. То е настанено в Детско отделение в Пловдив без сериозни наранявания. Причината за тежкия инцидент е неправилно пресичане от страна на пострадалата.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?