Заловена в Ирак 16-годишна германска джихадистка иска да се прибере у дома

Заловена в Ирак 16-годишна германска джихадистка иска да се прибере у дома

Присъединилата се към "Ислямска държава" германска тийнейджърка, която в момента е държана под стража в Ирак, казва, че съжалява за решението си да стане част от джихадистката групировка и просто иска да се върне при семейството си, съобщиха германски медии, цитирани от Ройтерс.

Шестнайсетгодишното момиче, родом от малкото градче Пулшниц край Дрезден, и още три германки, които са се присъединили към Ислямска държава през последните години, са задържани в иракски затвор и получават консулска помощ, съобщи в събота германското сп. "Шпигел".

Германският в. "Зюддойче цайтунг" и телевизиите Ен Де Ер и Ве Де Ер съобщиха, че са интервюирали Линда В. в медицинското отделение на военен комплекс в Багдад.

"Искам просто да се махна оттук", е казала тя пред журналистите. "Искам да съм далеч от войната, от многото оръжия, от шума. Искам просто да отида при семейството си", е добавила Линда.

Момичето има рана от куршум в лявото бедро и друга травма на дясното коляно, причинена по думите му при въздушна атака, нанесена от хеликоптер.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?