Заловени са 250 хил. бутилки с фалшив бандерол на винпрома в Карнобат

Полицията е ударила голям склад за претоварване и разпределение на алкохол с фалшиви бандероли в сливенското село Камен и е задържала огромното количество от 500 палети с бутилки, облепени с фалшиви бандероли. Това съобщиха от МВР във вторник, като преди това за акцията разказа вътрешният министър Цветан Цветанов.

Задържаното количество високоалкохолни напитки е 250 хиляди бутилки и е произведено в карнобатска фирма, допълват от МВР. В Карнобат заводът с капацитет да произведе такова количество алкохол е компанията ″СИС индъстрийс″ на бизнесмена Миню Стайков. Компанията е вторият по големина производител на спиртни напитки в страната с пазарен дял от около 11%.

Комисар Чавдар Божурски, директор на Областната дирекция на МВР, съобщи, че продукцията с фалшиви бандероли била на Винпром Карнобат.

Акцията е извършена около полунощ и е била насочена срещу незаконната търговия. Бутилките са открити в селскостопанска постройка в с. Камен, стопанисвана от 50 годишен мъж от Стара Загора. В момента на провеждането се е извършвало претоварване на бутилките. Задържан е наемателят на склада и още шестима души, всичките от Карнобат и работещи във фирмата производител, чието име така и не се споменава.

Установено е, че алкохолът бил транспортиран с два тежкотоварни автомобила МАН със софийска регистрация, а бандеролите, с които били облепени бутилките, са фалшиви и с много добро качество на изработка.

Вътрешният министър Цветанов оцени щетата от невнесения акциз на около 1 млн. лв.

Според съобщението на МВР от разследването е станало ясно, че на 31 май от разкритата нелегална база са транспортирани различни количества алкохол с фалшиви бандероли и за други градове в страната.

След извършена проверка в Пловдив са открити и иззети 22 палети (10 хил. бутилки) високоалкохолни напитки с фалшив бандерол. Алкохол е транспортиран и за Бургас и Стара Загора, където също текат проверки.  По-късно през деня вътрешният министър Цветанов обяви, че Бургас заловеният алкохол с фалшиви бандероли е 150 палети със 75 хиляди бутилки.  

По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането на нелегалната престъпна дейност продължава.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?