Заловени са над 190 кг хероин в турски ТИР

Контейнер с 6 тона амфетамини бе засечен в пристанище Варна

Снимката е архивна

Служители на Агенция "Митници" и МВР са заловили пратка със 191 кг хероин в турски ТИР, който е бил спрян за проверка при влизане в страната на граничния пункт "Капитан Андреево". Задържането е дошло след сигнал от партньорски служби.

Наркотикът се оценява за над 12 млн. лв. Пратката е била скрита в ТИР, натоварен със строителни материали, пътуващ от Турция за Белгия.

Намерени са общо 95 пакета с хероин, които са сложени във фабрично запечатани чували с теракол. Строителното лепило е избрано неслучайно - има същата консистенция като хероина и така не се засича на рентген. Специално обучено куче обаче надушило наркотика и така започнало претърсването.

61-годишният турски шофьор и камионът са задържани. Все още не е ясно как той е успял да мине контрола на излизане от южната ни съседка.

Междувременно Окръжната прокуратура във Варна обяви, че е образувала разследване за трафик на 6 тона амфетамини.

По метода на анализ на риска в пристанище Варна-Запад е засечен контейнер, който е бил разтоварен от кораб. Стоката в контейнера е декларирана като лимонена киселина, а за получател е посочен гражданин на страна от ЕС.

При започналата незабавна проверка и направения полеви тест е установено, че в 300-тата чувала, натоварени в контейнера, се съдържат шест тона амфетаминопроизводни.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?