Зам.-главен прокурор накарал секретар да промени протокол по делото за рефередума

Ася Петрова

Заместник-главният прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура Ася Петрова е накарала съдебен секретар да промени протокола по делото за референдума на Слави Трифонов, съобщи "Дневник". Прокурор Петрова повикала секретаря в кабинета си и ѝ дала две флашки, от които съдебната служителка да вземе репликите ѝ за допълване на документите. Това се разбра в понеделник по време на заседанието по делото от думите на съдебния секретар.

Ася Петрова обясни, че е видяла протокола от последното заседание по делото, разбрала, че е непълен, и внесла искане за допълването или поправката му. В протокола било отразено само, че председателят на съдебния състав я е попитала: "Ще участвате ли?". Това, което се случило обаче, е било по-различно, обяснява Ася Петрова. Тя казва, че подробно се аргументирала защо може да участва и в производството пред втората инстанция. Съдът освен това се съгласил с доводите ѝ, което не било обаче отразено в протокола.

След като бе изслушан запис от последното заседание и бе констатирано определено несъответствие между казаното от страните и записаното в протокола, бе разпитан съдебният секретар. Тя заяви, че несъответствието се дължи на факта, че след съдебното заседание била извикана в кабинета на прокурор Петрова. Прокурорът ѝ дала на флашка с два файла - единият за думите ѝ по хода на делото, а другият - по същество на спора. След като съдебният секретар установил, че това е по-обширно от записаното от нея в залата, просто копирала материалите от двата файла, съобщава "Дневник".

Споделяне

Още от България