Зам.-градският прокурор доволен, че Малкия Маргин го няма

Зам.-градският прокурор на София Роман Василев е доволен, че Николай Маринов – Малкия Маргин се крие от правораздаването. "Изчезването на Малкия Маргин върши услуга на прокуратурата. За нас е по-добре да не се появи, тъй като ще се промени мярката му за задържане", коментира Василев пред телевизия Про.бг.

Малкия Маргин е в неизвестност от миналата седмица. Той изчезна веднага след убийството на Боби Цанков, а прокуратурата обвини него и брат му Красимир Маринов в поръчителството на разстрела.

В момента Николай Маринов е на свобода под гаранция от 20 000 лева, която му е определена по делото за поръчителство на убийствата на Иван Тодоров - Доктора, Любен Гоцев и Никола Дамянов.

В сряда е поредното заседание по този процес, а ако Малкия Маргин не се появи в съдебната зала, мярката му ще бъде променена в "задържане под стража" и той ще бъде обявен за общодържавно издирване.

По повод твърденията, че се очаква Николай Маринов сам да се предаде, Роман Василев изрази надежда защитата да му даде добър съвет именно в тази насока. Адвокатът на малкия брат обаче от няколко дни съветва клиента си да се яви в прокуратурата, но това досега не се е случило.

Василев уточни, че до момента по-големият брат Красимир Маринов - Големия Маргин отказва да дава обяснения за смъртта на Цанков.

Зам.-градският прокурор призна, че съществува стратегически сложна конструкция по делото за убийството на Боби Цанков, тъй като първо са станали ясни заподозрените в поръчителство, а не физическите извършители, както става обикновено.

Въпреки това Василев е оптимист за решаването на случая.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?