Зам.-кмет на Плевен е задържан при акция на ДАНС

Алексей Зелов

Заместник-кметът на Плевен Алексей Зелов е задържан с подкуп от 4 хил. лв. при акция на ДАНС, проведена във вторник в сградата на плевенската община, научи Mediapool. Зелов е арестуван за 24 часа, а парите, с които е хванат, били от изнудване местни бизнесмени.

 

От Община Плевен бе потвърдено, че се провежда специализирана операция, но бе отречено, че е задържан зам.-кметът по финансите Алексей Зелов.

 

"Кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и зам.-кметът Алексей Зелов НЕ СА задържани, а оказват пълно съдействие в разследването”, гласи съобщението на общината.

 

Официална информация от разследващите няма. Неофициалните информации са, че става дума за подкуп, свързан с евентуално спечелване на обществена поръчка или отдаване на наем на общински имот.

 

В сградата бяха допускани единствено общински съветници, които имаха насрочени заседания на постоянни комисии. На излизане те твърдяха, че по етажите няма нищо необичайно и нямат информация за проверка.


Алексей Зелов е в екипа на кмета на Плевен проф. Димитър Стойков (ГЕРБ) още от времето, когато последният оглавяваше университетската болница преди местните избори през 2011 г.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво правителство е добре да има сега?