Зам.-кмет на Пловдив и зам.-шеф на пощите са назначени за заместник-министри

Зам.-кмет на Пловдив и зам.-шеф на пощите са назначени за заместник-министри

Още четирима заместник-министри назначи премиерът Бойко Борисов, сред които има досегашен зам.-кмет на Пловдив, заместник-директор на "Български пощи", един запазва досегашния пост, а друго познато лице сменя ресора.

Досегашният зам.-кмет на Пловдив Амелия Гешева е назначена за заместник на министъра на културата Боил Банов. От 2016 г. до момента тя отговаряше за културата и туризма в Града на тепетата. Преди това беше директор на института "Старинен Пловдив" и името ѝ бе замесено в скандала с празнуването на рождения ден на петролния бос Георги Самуилов през лятото на 2015 г. в Античния театър Пловдив. Именно ръководеният от нея институт бу дал разрешението за чалга партито.

Гешева е магистър по публична администрация от Техническия университет във Варна, има придобита магистърска степен и от Пловдивския университе "Паисий Хилендарски“.

Заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията става Димитър Геновски, който е дългогодишен заместник-изпълнителен директор в държавното дружество "Български пощи”. Магистър е по икономика от Стопанската академия "Д. А. Ценов“ в Свищов, съобщиха от правителствената пресслужба.

В Министерството на околната среда и водите е преназначен Красимир Живков, който през 2014 г. от управител на Софийска област стана заместник на Ивелина Василева и оцеля на поста при служебния Ирина Костова. Сега той остава част от екипа на Нено Димов.

Деница Сачева, която беше заместник-министър на труда и социалната политика по време на втория кабинет на Борисов, сега отива в Министерството на образованието и науката като заместник на Красимир Вълчев.

Споделяне

Още от България