Зам.-кметът на Ловеч бе жестоко пребит пред дома му

Срещу Цветан Георгиев имало множество заплахи, разкри кметицата

Зам.-кметът на Ловеч бе жестоко пребит пред дома му

Зам.-кметът на Ловеч Цветан Георгиев бе жестоко пребит в четвъртък сутринта пред дома му, минути след като тръгнал за работа.

Той е бил нападнат от неизвестен мъж, който му е нанесъл множество удари с все още неуточнен от разследващите предмет.

Вследствие на побоя Георгиев е с два счупени крака, прорезни рани по главата и други наранявания.

Ловешкият зам.-кмет първо бе приет в ортопедичното отделение на местната болница, но в впоследствие бе преместен за лечение в Плевен. Счупванията на двата му крака са много сериозни и според лекуващите го медици Георгиев има късмет, че нема да остане инвалидизиран. По непотвърдена информация той е бил удрян с брадва.

"Грубо, безцеремонно, примитивно и дивашко поведение – така мога да го окачествя. Но ако някой си мисли, че ще изплаши този управленски екип по този начин, много е сбъркал", заяви по повод нападението над колегата ѝ кметът на Ловеч Корнелия Маринова, която свика извънреден брифинг.

По думите ѝ Георгиев е изключително сериозен и отговорен общински служител. В прокуратурата той е подавал няколко сигнала за нарушения, свързани с дърводобива в две съседни ловешки села – Лисец и Баховица.

Маринова каза още, че заместникът ѝ е бил заплашван – вербално, директно и индиректно. Затова и според нея не може да има съмнение, че побоят му е свързан със служебните му задължения. Тя определи нападението като опит за убийство.

"Когато си последователен в своите действия, това са последствията", лаконично добави Корнелия Маринова, изразявайки надежда разследващите да открият, както и извършителят, така и поръчителите.

Кметът на Ловеч увери, че градският празник на 11 май ще премине по план, като по този начин общината иска да демонстрира подкрепата си за Цветан Георгиев. Маринова вече се е чула с него по телефона.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?